Traditia spune ca pe masa de Craciun, servita alaturi de familie si prieteni dragi, trebuie sa ai 12 preparate. Este destul de greu sa te decizi ce preparate traditionale sa pui pe masa, mai ales atunci cand masa festiva de sarbatoare trebuie sa aduca familia mai aproape si sa ofere momente ce vor fi pretuite peste ani. Din fericire lista noastra de bunatati dulci, traditionale gustoase si delicioase este lunga. Iata mai jos cateva preparate ce nu trebuie sa lipseasca pentru a crea o atmosfera plina de farmec si de bucurie.
Un cozonac pufos si proaspat, presarat cu multa nuca si cacao este perfect pentru masa de sarbatori. Iar daca adaugi si siropul cu miere de salcam in care este scufundat, nu ai cum sa nu iubesti cozonacul Zburator.
Nicio prajitura nu se compara cu cel mai rasfatat dintre cozonacii nostri. Pentru ca e dolofan si are umplutura bogata de nuca, cacao, rahat si stafide, cozonacul rasfatat cu de toate, abia scos din cuptor este un deliciu.
Pentru cei ce nu doresc sa consume zahar, cozonacul indulcit cu fructoza si pesarat cu multa nuca este alegerea perfecta.
De pe masa de Craciun nu are cum sa lipseasca tortul personalizat in decor de iarna. Bogat in ciocolata alba sau neagra, cu fructe sau visine alcoolizate, indulcit cu miere sau zahar, tortul personalizat dupa bunul plac va fi vedeta mesei festive.
Globulete, clopotei, stelute si bradut ornate cu multa atentie si imaginatie de designerii Ana Pan. Turta dulce moale si aromata in decor de iarna ofera o pata de culoare mesei de Craciun.
Masa de Craciun nu este completa fara prajiturile traditionale cu mere, dovleac si lamaie cu gust de copilarie, preparate cu drag de bunici.
Si pentru a incheia cu multa bucurie si veselie o seara magica petrecuta alaturi de cei dragi, ofera invitatilor tai un pachet cadou cu bunatati traditionale, pline de cozonaci, ciocolata artizanala handmade, turta dulce in haine de sarbatoare sau rulade traditionale cu nuca si mac.