Pe 24 aprilie, Ana Pan a fost sala de clasa aproape neincapatoare pentru Scoala Altfel a 22 de copii de la Scoala Pia Bratianu nr. 17.
Workshop-ul Dulce Creativ i-a purtat pe cei mici prin sectiile pline de arome minunate ale Laboratorului Central Ana Pan si le-a pus rabdarea ai pofta la incercare.
Dar promisiunea ca la final vor degusta bunatatile noastre le-a crescut interesul si cu mare atentie au ascultat povestile pe care Bianca Ilie, Sef Sectie ”de serviciu”, cu drag le-a prezentat.
Echipati corespunzator conform normelor igienico-sanitare cu halatele un pic cam mari pentru cei mai mici dintre vizitatori, au vizitat rand pe rand Atelierul de Cofetarie unde maestrii Ana Pan le-au aratat cum se intind cu migala cremele pe blaturile pufoase de torturi si prajituri realizate in cele mai fine ingrediente si cum se decoreaza cu delicioase fructe proaspete.
Mai apoi au vizitat Sectia de Bombonerie si Ciocolaterie unde maestrii bombonieri le-au aratat cum pralinele din ciocolata veritabila iau forma iepurasilor sau o cosuletelor cu oua de ciocolata special pentru Paste. Doar pornirea ”fantanii de ciocolata” a fost o atracție putin mai mare fata de gustul dulce amarui specific al batoanelor de ciocolata de casa.
Workshop-ul Dulce Creativ a avut ca si destinatie finala Design Lab-ul Ana Pan, locul magic unde se creeaza decoruri senzationale din cele mai gustoase sortimente de torturi. Aici, cei mici au creat din martipan decoratiuni care mai de care mai inedite, pe care le-au luat acasa.
Inainte de a preda ”halatele de lucru” copiii au primit surpriza mult asteptata: delicioase prajituri Ana Pan special create pentru copii, din ingrediente de cea mai buna calitate, realizate cu multa atentie de maestrii cofetari dupa retete traditionale.
Misiunea Ana Pan a fost indeplinita, avand deja promisiuni ca cei mici vor reveni cu drag in vizita sau chiar ca si mici practicieni in cativa ani.